Diaconescu a avansat două teorii privind motivele pentru care a fost arestat şi cine a stat în spatele mişcării. “Sunt arestat pentru că o parte a puterii vrea asta.  Din păcate pentru mine toate problemele astea au apărut după ce puterea s-a rupt în două. Oamneii ăştia sunt la fel de certaţi cum erau înainte cu Tăriceanu. Sunt două tabere”.

Una din teroriile împortriva mea este că tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, Blaga-Videanu-Berceanu, m-a arestat ca să îi arate preşedintelui că îi arestează cel mai bun prieten.

Dar ei se apără să ei nu au putere asupra DNA. Cei de la Cotroceni s-au jurat pe mamă, pe copii că nu au nicio legătură cu asta, deşi vrea să precizez că preşeidntele nostru atunci când un om de afaceri a fost arestat abuziv ca şi mine s-a implicat atunci spunând că este o  acţiune nefericită împotriva unui om care dă de muncă la 5.000 de oameni şi omul de afaceri a fost eliberat.

O altă teorie este că dintre toţi mogulii României, trebuia să se dea un exemplu, să se arate pisica celorlaţi moguli, şi să îl ia pe cel mai fraier, pe Dan Diaconescu care nu are niciun spate şi nu o să protesteze”.

Diaconescu a dat asigurări că relaţia sa cu preşedintele este ca şi înainte de arestarea sa:

Nu a intervenit nimic în relaţia dintre mine şi Traian Băsescu, nu ne-am certat. Atunci când am vorbit cu preşedintele după arestarea mea, am stabilit să mai vină într-o emisiune de-a mea“.

“Probabil că vor neapărat să mă ajute să fiu  preşedinte. Chiar cred că am şanse să fiu preşedinte. Am discutat cu procurorul din cazul meu şi i-am spus că toată lumea mă sfătuieşte să îl persecut când  voi ajunge la putere, dar că eu nu vreau să fac asta, ci să îl pun procuror-general, fiindcă fără el nu s-ar fi născut Partidul Poporului”, a spus ironic Dan Diaconescu despre acţiunile DNA.

OTV-istul a precizat poziţia sa actuală pe piaţa media:

“Sunt cel mai mic patron de televiziune din România. OTV are un profit mic, dar important pentru un om obişnuit din România. Am 14,5 milioane de euro datorii la bănci. Nu am condiţionat vreodată apariţia cuiva de sume de bani”.

“Obligatoru intru în Parlament în 2012, cu cel puţin 20%. Încă două-trei arestări ca să nu mai cheltui bani cu turul doi la preşedinţie”, a afirmat Diaconescu despre viitorul său politic.

Andrei Popescu

Cititi si...