” Nu se va mai face nicio licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV , gata, a fost licitaţie. În momentul de faţă pot să spun că pachetele rămase nu se mai vând. Cu excepţia pachetului 9 pe care îl vom da TVR-ului cu 3,5 milioane de euro pe sezon”, a spus oficialul Ligii.

Dragomir a explicat că pachetele 3, 4, 5, 6 şi 7 vor fi vândute prin încredinţare directă.

“Restul de cinci pachete o să le dăm probabil prin încredinţare directă unei televiziuni. Toate costă 70 de milioane de euro pe trei ani”, a precizat Dumitru Dragomir.

Surse din cadrul LPF au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că preşedintele Dumitru Dragomir a început deja negocierile pentru cedarea pachetelor 3,4, 5, 6 şi 7 cu RCS&RDS, companie care deţine drepturile de difuzare a partidelor Ligii I până la finalul actualului sezon.
Săptămâna trecută, TVR s-a arătat dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunea Publică. TVR este interesat să achiziţioneze de la LPF pachetul numărul 9 cu meciuri din Liga I, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

La licitaţia organizată de LPF, luni, preţul de pornire pentru pachetul 9 de meciuri din Liga I – destinat TVR – a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.
Însă, Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu a participat la licitaţia organizată luni de LPF pentru drepturile TV ale meciurilor din Liga I, deşi a cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţie, după ce, săptămâna trecută, Consiliul de Administraţie al TVR a decis ca instituţia să nu participe la licitaţie, “condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcini fiind prohibitive”.
Numai trei pachete au fost adjudecate luni, dintre cele nouă scoase la licitaţie de LPF. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I “PARTENER” în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie pe nouă pachete. >>> Sursa Mediafax

Cititi si...