Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut, marţi, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii sindicalistului Marius Petcu, pe care a respins-o, după deliberări, ca fiind lipsită de temei juridic.

Procurorul DNA prezent la procesul în care Marius Petcu a cerut eliberarea provizorie sub control judiciar a arătat că lăsarea acestuia în libertate nu este oportună pentru că ancheta este încă la început şi sindicalistul ar putea influenţa persoane din dosar sau ar comite noi fapte.

Procurorul anticorupţie s-a opus admiterii cererii, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind că urmărirea penală în cazul lui Marius Petcu este în fază de început, anchetatorii urmând să administreze noi probe în acest caz.

Procurorul a precizat că Petcu este învinuit de “fapte cu caracter continuat, fiind vorba de sume pretinse lunar”, acesta fiind încă un indiciu din care reiese că el ar putea comite astfel de fapte în continuare.

“Există posibilitatea ca acesta să ia legătură cu persoane implicate în dosar, precum co-învinuiţi sau martori, prin prisma calităţii sale de persoană publică, cu situaţie materială foarte bună, putând să facă acest lucru chiar şi prin intermediari”, a arătat procurorul. >>> Sursa : Mediafax

Cititi si...