Într-o postare pe blogul său, Monica Iacob Ridzi vorbeşte despre “ultima zi de urmărire penală”, sugerând vicii de procedură în anchetarea sa, erori reţinute în expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberată a unor mărturii favorabile.

“Ieri (luni-n.r.) am fost, sper pentru ultima oară, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Am semnat (cea dintâi, ca o dovadă în plus că nu doresc tergiversarea acestei cauze) procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală în atât de mediatizatul dosar legat de evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului – 2 Mai 2009″, scrie Monica Iacob Ridzi.

Deputata PDL spune că este ultimul capitol dintr-o cercetare demarată de procurori încă din luna august 2009.

“S-a scris mult, întemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevărurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigaţie penală. La «umbra» acestui caz s-au ascuns, trimişi la rândul lor în judecată sau cercetaţi pentru aceleaşi tipuri de fapte, foşti miniştri ai justiţiei, foşti şi actuali demnitari, europarlamentari, deputaţi în funcţie sau importante alte persoane din viaţa politică şi socială”, spune Monica Iacob-Ridzi.

Aceasta adaugă faptul că a trecut un an şi nouă luni de la declanşarea cercetarilor, dar că nu va spune nimic despre “profundele vicii de procedură din acest dosar (nimic despre interceptări al căror conţinut transcris iniţial şi prezentat Parlamentului a fost modificat după 19 luni), nimic despre lipsa de logică juridică a unor susţineri din materialul de anchetă, nimic despre erorile uriaşe ale raportului de expertiză întocmit în dosar (cu o serie de concluzii aberante, inclusiv cea privind stabilirea prejudiciului) şi nimic despre lipsa de fundament a acuzaţiilor” ce i-au fost aduse ei şi multora dintre angajaţii săi.>>> Sursa : Mediafax

Cititi si...