Anii 1982 şi 1985, au fost anii când artista  a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor angajându-se  la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.


1988 a fost anul când, Mădălina Manole a participat la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental” compusă de Şerban Georgescu. A fost începutul unei colaborări de succes între cei doi.

În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul „Fată dragă” şi ia fiinţă Fan-clubul naţional Mădălina Manole, care are 25 de filiale în ţară. După albumul „Fată dragă”, Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi.

În 1993 artista fost desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele radio, fapt care-i aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează în studiourile societăţii belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Să nu mă minţi”. Revista „7 Extra” o apreciază drept „Patricia Kaas a României”

Mai târziu în anul  1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, moment în care înregistrează două premiere notabile. Mădălina Manole devine primul nume al muzicii pop româneşti care intră în catalogul unui mare producător muzical internaţional – Polygram Group (prin Zone Records România). Cea de-a doua premieră marcată prin acest album este faptul că Mădălina Manole a fost prima artista de muzica pop care a avut curajul sa interpreteze folclor autentic, în manieră originală.

Tot în acelaşi an, a prezentat alături de Octavian Ursulescu ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”.  Imaginea Mădălinei Manole a fost folosită la lansarea în România a unui produs cosmetic ocazie cu care se alege cu porecla „fata cu părul de foc”.

În anul 2000, a obţinut distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. „Dulce de tot” este apreciat ca fiind  cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

În luna mai a acestui an, Mădălina Manole a lansat cel de-al nouălea album al său – “09 Mădălina Manole”, la MediaPro Music.

Sebastian Popa

Cititi si...